Аston Martin вгради V8 во малиот Cygnet

За многу Cygnet беше едно од најголемите разочарувања од Aston Мartin во текот на историјата на компанијата

Во пракса, возилото претставуваше ребрендирање и малку луксузна верзија на Toyota iQ. Околу пет години по нејзиното запирање од производство, Cygnet се враќа и е поимпресивен од кога и да било. Британците покажаа концептна верзија на машината, која има мотор V8 од Vanquish S. Тој ја заменува стандардната 1.3-литарска единица, која сега наместо 95 КС има вкупно 430 КС.

1 | Cygnet
2 | Cygnet 
3 | Cygnet
4 | Cygnet

    Истиот супер автомобил доаѓа со 7-брзински автоматски менувач со две спојки. По сериозните промени во дизајнот на Cygnet, автомобилот сега може да се пофали со заден пренос. Постои промена во тунелот за пренос и целокупен аранжман за задна суспензија. Според податоците на производителот, забрзувањето од место до 100 km/h трае само 4,2 секунди, а максималната брзина на движење е 171 km/h.

    Клучни зборови

    Поврзани вести

    Back to top button
    Close