Илон Маск покажа и електричен автобус

Основачот на Tesla Motors и Space X – Илон Маск, објави на Twitter видео со концептен електричен автобус

Основачот на Tesla Motors и Space X – Илон Маск, објави на Twitter видео со концептен електричен автобус. Оваа изведба ќе се движи низ тунелите од една кон друга милијардерска компанија.

Boring-electric-bus-2

„Претпоставувам дека ова возило може да се нарече подземен електричен автобус. Може да патува со брзина од 241 km/h, автоматски минувајќи помеѓу тунели и лифтови“, истакна Маск одговарајќи на прашањата на социјалната мрежа.
Бизнисменот посочи дека главниот приоритет во проектот на неговата The Boring Company ќе биде на пешаците, велосипедистите, а потоа и автомобилите. Тој веќе доби од властите одобрение да започне со копање тунели под Вашингтон.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close