НАСЛОВНАНОВИТЕТИ

Рeugeot 108: Пролетно обновување

Рeugeot ги откри првите детали за обновената верзија на компактниот модел 108, кој дебитира со неколку нови технологии, нов мотор и со повеќе можности за персонализација од кога и да било

На веќе достапните системи, како сопирачки асистент состав и систем за предупредување при ненамерно преминување на аксијалната линија, Рeugeot 108 доаѓа со Triple Play систем за поврзување во која се интегрирани технологијата Mirrorlink, Android Auto и Apple Carplay, во комбинација со капацитивен екран, функција за препознавање глас, систем за идентификација на сообраќајот и ознаки на патот и многу повеќе.

Рeugeot 108

Новина во модификационото портфолио на Рeugeot 108 е подобрената звучна изолација на ентериерот, како и трицилиндерскиот VTi мотор кој генерира максимална моќност од 72 коњски сили. Тој ги исполнува стандардите Euro 6c, а се нуди во комбинација со рачен со пет брзини и автоматски менувач со интегрирани во управувачот лостови за префрлување на брзините.

Рeugeot 108 веќе се нуди со две нови екстериерни бои- CALVI BLUE и GREEN FIZZ, како и со можност за нарачување на контрастна црна за покривот.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close