fbpx

Aston Martin го обнови DB4 GT

Aston Martin го претстави првиот прототип на ревитализираниот класичен спортски модел DB4 GT, кој природно го доби додатокот Continuation

Продолжувањето на производството ќе биде во форма на 25 автомобили. Сите составени рачно и ќе имаат право да се движат само на патека.

Оригиналниот Aston Martin DB4 GT се составувал од 1959 до 1963 година, а производствената серија е од 75 возила, од кои 8 се верзијата Lightweight. Aston Martin ја оживува оваа верзија, а VIN броевите продолжуваат од каде што се стигнало во 1963 година. „Новиот” DB4 GT добива 6-цилиндерски мотор со моќност од 340 КС, кој работи со 4-брзински мануелен менувач. Тежината на возилото е околу 1.200 килограми. Како дел од опремата ќе е и ролбар во кабината, кој е одобрен од FIA и противпожарен апарат.

Aston Martin DB4 GT 1963

Aston Martin DB4 GT

Сега цените на оригиналниот DB4 GT се над 3 милиони фунти, а сегашната верзија ќе чини околу 1,5 милиони фунти. Купувачите на автомобилите од серијата Continuation ќе добијат покана од Aston Martin да учествуваат во 2-годишна програма – во која ќе можат да возат на најпознатите патеки во светот и ќе бидат обучувани од фабричните пилоти на британската марка.

Aston Martin DB4 GT

Поврзани вести

Back to top button