ТЕХНОЛОГИЈА

Дигиталните клучеви стануваат попаметни

Дигиталните клучеви стануваат попаметни

Наведен во издание на дигитален клуч 2.0, спецификациите треба да бидат завршени кон крајот на оваа година и ќе се…
Истражувачите развиваат полимерна катода за натриум-јонски батерии

Истражувачите развиваат полимерна катода за натриум-јонски батерии

Тим од кинески и американски истражувачи развија катода со високи перформанси од органски полимер. Главно е погодна за употреба во…
Mahle со прототипен 48 V батериски систем

Mahle со прототипен 48 V батериски систем

Прототипниот систем на Mahle се карактеризира со зголемено ниво на полнење и празнење што може да понуди значителни заштеди благодарение…
Jaguar Land Rover со автомобил „камелеон“

Jaguar Land Rover со автомобил „камелеон“

Jaguar Land Rover ја адаптира технологијата која се користи кај закривените телевизори и флексибилните носачи за развој на автомобили кои…
Corsa-e е супермини со стандардно полнење од 100 kW

Corsa-e е супермини со стандардно полнење од 100 kW

Новата Corsa-e најверојатно ќе стекне многу пријатели со нетрпелив дух кои се отворени кон идејата за електричен автомобил, но немаат…
Toyota ја претстави својата е-TNGA платформа

Toyota ја претстави својата е-TNGA платформа

Toyota сака да покрие различни серии на модели засновани на иста платформа, почнувајќи од мали електрични возила со опсег до…
Bosch ги претстави новите полупроводници од силиконски карбиди

Bosch ги претстави новите полупроводници од силиконски карбиди

Новите микрочипови на Bosch, изработени од силикон карбид, нудат голем број на предности во однос на брзината на префрлување, загубата…
Горивните ќелии станаа поисплатливи

Горивните ќелии станаа поисплатливи

Како дел од истражувачкиот проект „ Flygo”, научниците од Институтот за производни технологии (IPT) Fraunhofer и 5 партнери од индустријата…
Снабдувачот на шасии DRiV го откри вентилот за додавање

Снабдувачот на шасии DRiV го откри вентилот за додавање

Оваа технологија на вентили работи во спој со главниот вентил на пасивниот амортизер и може да ја подобри удобноста при…
Hyundai гради водородна инфраструктура за камиони со горивни ќелии

Hyundai гради водородна инфраструктура за камиони со горивни ќелии

Електричниот камион на горивни ќелии Hyundai H2 Xcient располага со 190 kW (258 коњски сили) систем со водородни горивни ќелии,…
Back to top button
Close