ТЕХНОЛОГИЈА

Побрзо и поевтино производство на електроди за батерии

Побрзо и поевтино производство на електроди за батерии

Со нивниот нов процес на обложување, истражувачите од Карлсруе Институт за технологија од Германија успеаа да произведат електроди за литиум-јонски…
Toyota ја покажа платформата за новиот Yaris

Toyota ја покажа платформата за новиот Yaris

Како и со останатите модели базирани на TNGA, GA-B е дизајниран да ги максимизира карактеристиките на ракување со автомобилот. Подвозјето…
Систем со двојна камера ќе ја следи подготвеноста на возачот

Систем со двојна камера ќе ја следи подготвеноста на возачот

Continental има развено комбиниран систем на камери за холистички модел на околината во автономните возила. Во системот „Road and Driver”…
Polestar отвори нова фабрика во Кина

Polestar отвори нова фабрика во Кина

Марката за електрични автомобили Polestar ја отвори својата прва фабрика во Кина. Ова е клучен момент за брзорастечката автомобилска компанија…
JLR сака да проектира 3D филмови директно во вашите очи

JLR сака да проектира 3D филмови директно во вашите очи

Технологијата ќе се користи за проектирање на аугментрано реални насоки и предупредувања во вашето видно поле, избегнувајќи ја потребата да…
Полн гас со огноотпорни поликарбонати

Полн гас со огноотпорни поликарбонати

Конструкцијата на погонската батерија кај тркачки автомобил е една од најважните компоненти за текот на трката. Во конструкцијата на батеријата…
Автомобилска алијанса инвестира во AI Start-Up Recogni

Автомобилска алијанса инвестира во AI Start-Up Recogni

Алијанса на производители на автомобили и добавувачи, плус капиталисти кои прават ризични вложувања, вклучувајќи го Fluxunit на Osram, учествуваат во…
Соларниот покрив на Sonata ја полни батеријата до 60 проценти

Соларниот покрив на Sonata ја полни батеријата до 60 проценти

За прв пат во некој од моделите на брендот, соларните панели поставени на покривот на хибридната Sonata ја полнат батеријата…
Hyundai со систем за сигнализација за состојбата на задната клупа

Hyundai со систем за сигнализација за состојбата на задната клупа

Со цел да ја спречи трагичната смрт и топлотните удари на децата и миленичињата заборавени во автомобилите во летните горештини,…
Sumitomo концепт на пневматик кој генерира електрична енергија

Sumitomo концепт на пневматик кој генерира електрична енергија

Компаниите за пневматици работат на тоа и последното кое е откриено, а е концепт кој ветува регенерација на енергијата од…
Back to top button