fbpx

Политика на колачиња

Сајтот користи колачиња (пример: мали текстуални полиња кои се превземени на уредот на корисникот, кога се посетува сајтот) со цел да се подобри навигацијата на сајтот и да се подобри неговиот квалитет.

Ако не ги прифаќате опционалните колачиња подолу, тоа може да влијае на она што го гледате на веб-сајтот, но тоа не ве спречува да се движите на веб-страницата.

Со одобрување на опционални колачиња, вие се согласувате со читањето на колачињата и употреба на технологии за следење потребни за нивно правилно функционирање.

Кои колачиња ги користиме?

1. Неопходните колачиња

Неопходните колачиња се од исклучителна важност за правилно функционирање на веб-страницата.

2. Функционални колачиња

Колачињата за функционалност им овозможуваат на веб-страниците да ги запомнат преференциите и изборите кои корисникот ги прави, вклучувајќи ги корисничкото име, регионот и јазикот. Ова и овозможува на веб-страницата да обезбеди персонализирани одлики ако ја споделувате вашата локација.

3. Колачиња за перформанси

‘Колачиња за перформанси’ собираат информации за тоа како ја користите веб-страната, на пример кои страни ги посетувате и дали се јавуваат грешки. Овие колачиња не собираат никакви информации што би можеле да ве идентификуваат и се користат само за да ни помогнат да го подобриме работењето на веб-страната, да ги разбереме интересите на нашите корисници и да ја измериме ефективноста на нашето рекламирање.

4. Аналитички колачиња

ДНА комуникации ја користи функцијата анонимизатор на Аналитика, која ќе користи услуга за веб-анализатор обезбедена од Google.
Google Analytics собира колачиња од прва рака, податоци поврзани со уредот / прелистувачот, IP адреса и активности на сајтот/апликацијата за мерење и пријавување статистички податоци за интеракциите на корисниците на веб-страниците и / или апликациите што користат Google Analytics. Google Analytics користи IP адреси за да добие гео-локација на посетител и да ја заштити услугата и да им обезбеди безбедност на нашите клиенти.

5. Колачиња од трети страни

Ова се колачиња кои се поставени на вашиот уред, не од страна на www.avtoplus.mk туку од трети страни, како што се реклами или аналитички систем. Тие не се неопходни за функционирање на веб-страницата и се користат специјално за собирање лични податоци на корисниците преку анализа, реклами или други вградени содржини и се означуваат како непотребни колачиња. Задолжително е да се добие согласност од корисникот пред да се извршат овие колачиња на вашата веб-страница.

6. Управување со колачињата на вашиот прелистувач

Ако изберете да ги деактивирате колачињата, некои функционалности или делови од веб-страницата можеби нема да бидат достапни. ДНА комуникации не е одговорен во вакви случаи.

Целокупната содржина прикажана на страниците на www.avtoplus.mk, вклучително и не ограничувајќи се на, текст, графика, логоа, копчиња, икони, слики, звуци, аудио клипови, дигитални преземања, компилации на податоци и софтвер, е сопственост на ДНА комуникации или неговите добавувачи на содржини и е заштитени со македонските и / или странските применливи закони.

Регистрираните трговски марки на ДНА комуникации се со ознаки означени на страниците на и вклучуваат даватели на лиценца, во Македонија и во други земји. Сите други трговски марки што се појавуваат на страниците на www.avtoplus.mk се сопственост на нивните соодветни сопственици.

Забрането е да користите, без дозвола, која било од ознаките, трговските марки, трговските имиња, имињата на услугите, логоата или друга сопственичка графика што се појавува низ страниците на Авто Плус. За повеќе информации, прочитајте го делот за авторски права на оваа веб-страница.

Back to top button