ИНТЕРЕСНО

ИНТЕРЕСНО

Alpina, исто така, ја поддржа иднината на дизелите!

Сепак, прерано е да бидат „закопани“, бидејки се уште постојат големи компании кои веруваат во нив. Неодамна, беше најавена поддршката…
ИНТЕРЕСНО

Ford ќе произведува уште еден модел во Романија

Во моментов од Ford не коментираат за кој модел станува збор, што ќе се составува во Крајова, каде во моментов…
ИНТЕРЕСНО

Германскиот суд дозволи итна забрана на старите дизели

Одлуката е на сила од минатата недела и за истата нема никаков грејс период. Со други зборови, градските власти сега…
ИНТЕРЕСНО

FCA „скратува“ некои модели во Европа?!

Ова го соопшти агенцијата Bloomberg, која потенцира дека суштината на новата стратегија на FCA е во откажување од производство на…
ИНТЕРЕСНО

Електричните автомобили се поповолни за човечката психа

Струјата е поевтина, електричните се далеку почисти, дефектите и поправките се поретки во текот на нивниот работен век и многу…
ИНТЕРЕСНО

Дури 11 системи за безбедност задолжителни во Европа од 2021!

Според Еврокомисијата оваа мерка ќе помогне да се зачуваат барем 7.300 човечки животи и да се спречат 38.900 сериозни несреќи…
ИНТЕРЕСНО

Volkswagen го пропушта салонот во Париз

По избувнувањето на глобалниот скандал Дизелгејт, во септември 2015, Volkswagen сериозно го ограничи присуството на големите традиционални автомобилски салони, како…
ИНТЕРЕСНО

Во април скок од 9,6%

Тоа се должи на извонредниот наплив на новитети на европските пазари, па дури на сите пет главни автомобилски пазари е…
ИНТЕРЕСНО

Рекорден април за Škoda

Реализацијата на брендот на глобално ниво во април достигна ниво од 107.100 единици, што претставува подобрување од 10,1% во споредба…
ИНТЕРЕСНО

Автомобилите во Европа ќе бидат за 50% помалку по 30 години

Таа ова го изјави на манифестацијата „Иднината на возилото” и објасни дека Европската Унија се залага за поставената стратегија наречена…
Close