ИНТЕРЕСНО

Спортски автомобили за ненадминливо задоволство 718 Spyder и 718 Cayman GT4

За првпат, 718 Spyder и 718 Cayman GT4 ја делат техничката основа вклучувајќи го и ново развиениот четирилитарски шестцилиндричен атмосферен…

Honda ви овозможува да уживате во возењето преку топла бања

Корејскиот дизајнер Ханбем Ли ја имал идеата и креирал концепт на градскиот автомобил на Honda, кој вклучува дел од ентериерот…

Новиот T-Cross со пет ѕвезди на Euro NCAP

Целосниот опсег на безбедноста технологија која ја поседува T-Cross сега веќе доаѓа во стандардното ниво на опременост. Системите кои придонесуваат…

Франција со строги мерки против конвенционалните загадувачи

Француската министерка за транспорт, Елизабет Борн, изјави дека новиот закон за мобилност, кој исто така ќе го олесни воведувањето на…

Хибридниот летачки автомобил Aska

Летачките автомобили не се ништо ново во индустријата – првите случувања датираат од првите децении на минатиот век, па дури…

Ultima RS – 1.200 коњскиот хипер автомобил од Британија

Со седиште во Лестершир, Велика Британија, Ultima Sports произведуваат апсурдно брзи машини инспирирани од моторспортот, кои и после 35 години…

Претставена висококвалитетна леплива лента за е-возила

LOPEC, еден од водечките трговски саеми за печатена електроника, се одржа во Минхен во март со околу 160 меѓународни компании.…

Во Скопје се прославија 60 години на легендарниот модел Mini

Изминатиот викенд во Скопје, поточно на плоштадот Делфина во населба Влае, под организација на АМК РПМ и Класик Мини, преку…

ZF со копилот за помош при управување на отворен пат

Со помош на вештачка интелигенција и сеопфатната SensorSet, автомобилите ќе можат самостојно да променат различни возни маневри, особено во услови…

Новиот Mercedes-AMG One од 4 милиони долари

Светот на врвните супер автомобили е сега надополнет со новио модел на Mercedes, односно Mercedes-AMG One. Претходно познат под името…
Close