ТЕХНОЛОГИЈА

Зошто инструмент таблата покажува малку поголема брзина од реалната

Зошто инструмент таблата покажува малку поголема брзина од реалната

Една ова причините за ова се должи на самиот дизајн на уредите за мерење на брзината на движење на автомобилите.…
Busy пристигна во Македонија

Busy пристигна во Македонија

Отсега купувајте кабли и батерии за надополнување од сертифициран бренд и не стравувајте дали и колку ќе го полни вашиот…
Mercedes го подготвува својот најпаметен мал модел

Mercedes го подготвува својот најпаметен мал модел

Германскиот производител покажа и слика на моделот, а во најавата го прогласи за „најпаметен и повеќе емоционален“ автомобил во оваа…
Hyundai со иновација против кражба на автомобили

Hyundai со иновација против кражба на автомобили

Во контакт со сензорот вграден во рачката на вратата, информацијата за отпечатоци се пренесува до компјутерот, потоа системот ги проверува…
Она што треба да знаеме за Nissan Leaf E-Plus 2019

Она што треба да знаеме за Nissan Leaf E-Plus 2019

Премиерата на Nissan Leaf E-Plus 2019, која се забави поради апсењето на Карлос Гон, сепак ќе се одржи. Новиот електричен…
Ford патентира подвижни ленти за во SUV

Ford патентира подвижни ленти за во SUV

Во 1990тите години, кога Saab беше сеуште функционален производител на автомобили, имале идеја за тогашниот 9-5 Wagon подот на багажникот…
Проектот Nissan Energy Home им помага на сопствениците на автомобили да заштедат

Проектот Nissan Energy Home им помага на сопствениците на автомобили да заштедат

Системот овозможува автомобилот и куќата да се засилат меѓусебно според потребите на моќ. Овој Nissan принцип за работа се нарекува…
Aston Martin ќе ги електрифицира своите класични модели

Aston Martin ќе ги електрифицира своите класични модели

Новата програма на Aston Martin вклучува целокупна, но реверзибилна, трансформација на погонскиот систем на автомобилите. Оваа технологија е определената од…
Volkswagen до 2026 година ќе ги „истреби“ конвенционалните мотори

Volkswagen до 2026 година ќе ги „истреби“ конвенционалните мотори

Амбициите за развивање и насочување кон целосно електричните возила е се поголем тренд кај производителите денес, особено со зголемувањето на…
Франција, Холандија и Италија ги притискаат производителите да се откажат од дизел

Франција, Холандија и Италија ги притискаат производителите да се откажат од дизел

Изданието има извештај, според кој во Франција е отворен проблем со Nissan Juke, како и со двата дизел модели на…
Back to top button