ТЕХНОЛОГИЈА

Mazda ја најави новата G-Vectoring Control Plus технологија

Mazda ја најави новата G-Vectoring Control Plus технологија

Како втора генерација од системот за контрола на динамиката на возилата, Mazdа ни ја претстави новата G-Vectoring Control Plus технологија…
PSA Group подготвува целосна електрификација

PSA Group подготвува целосна електрификација

Mоментално во информацијата се знае за 15 „електрифицирани“ модели кои ќе се појават на европскиот пазар во наредните две години.…
Hyundai вети холограмска навигација со зголемена реалност

Hyundai вети холограмска навигација со зголемена реалност

„WayRay има искуство во однос на развој на хардвер и софтвер за холографски AR системи за слика“, вели Јонгчо Чи,…
Jaguar Land Rover со напредна технологија за своите класични модели

Jaguar Land Rover со напредна технологија за своите класични модели

Новата палета Classic Infotainment Systems нуди напредна аудио-навигација и мултимедијален систем кој се вклопува одлично со класичниот дизајн на внатрешноста…
Беспилотни автомобили ќе доминираат на пазарот по 2025 година

Беспилотни автомобили ќе доминираат на пазарот по 2025 година

Во тоа време автономните автомобили ќе заземаат околу 40% од вкупниот број произведени автомобили, тврди во својата анализа британска компанија…
Hyundai со автономен камион на магистралата во Јужна Кореја

Hyundai со автономен камион на магистралата во Јужна Кореја

Оваа успешна демонстрација докажува дека иновативните технологии за автономно управување можат да бидат искористени за трговската логистика во индустријата, коментира…
Honda е многу побезбедна од Toyota

Honda е многу побезбедна од Toyota

Едно од овие испитувања беше удар со делумно преклопување, но не од возачката страна, туку од страната на сoпатникот. Таквите…
Bosch ќе направи електрични товарни комбиња

Bosch ќе направи електрични товарни комбиња

Ова возило ќе може да има носивост од 2 до 7,5 тони. Машината се уште е во развој, затоа Bosch…
VW ги советува сите да користат систем за сопирање во итни случаи

VW ги советува сите да користат систем за сопирање во итни случаи

VW ги повика сите производители на лесни комерцијални возила да ја користат технологијата. Тој е автономен состав, кој без интервенција…
Volvo со подинамично однесување на патот

Volvo со подинамично однесување на патот

Новото подобрување, дело на новоформираната марка Polestar, е поврзан со зголемувањето на вртежниот момент на задните тркала. Тоа доведува до подобрена…
Back to top button