Снабдувачот на шасии DRiV го откри вентилот за додавање

Вентилот за додавање ја подобрува удобноста на пасивните амортизери

Оваа технологија на вентили работи во спој со главниот вентил на пасивниот амортизер и може да ја подобри удобноста при возењето. Вентилот за додавање DRiV работи со користење на Monroe RideRefine SDD (придушување зависно од ударот) технологијата на вентили. Тој работи со главниот вентил на амортизерот за да ги минимизира ситните удари при возењето.

Бајпас на главниот вентил го насочува маслото во вентилот Monroe RideRefine SDD, каде што обезбедува придушување. По завршувањето на малиот од на клипот, главниот вентил на амортизерот продолжува со нормално функционирање.

Придушувањето на системот на вентилот за додавање може да се нагодува. Технологијата на вентили SDD била зачната со идејата за филтрирање на ситните нерамнини на автопатите и лесно може да се интегрира во постоечкиот дизајн на амортизерот, бидејќи новиот вентил се додава под клипот.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close