ТЕХНОЛОГИЈА

Ford и Google започнуваат стратешко партнерство

Ford и Google започнуваат стратешко партнерство

Со цел да го „реосмисли искуството на поврзан автомобил, Ford започнува партнерство со технолошкиот гигант Google со што автомобилскиот производител…
Hyundai прави „урбан аеродром“ за летечки автомобили во Англија

Hyundai прави „урбан аеродром“ за летечки автомобили во Англија

Компаниите се повеќе и повеќе почнуваат со истражување на сегментот на летечките автомобили. Токму поради тоа, неопходна е и инфраструктура…
JLR развива напредни композити за идните електрични возила

JLR развива напредни композити за идните електрични возила

Компанијата Jaguar Land Rover започнува со нов проект кога станува збор за електричните возила на иднината, а крајната цел на…
Hyundai го покажа својот DAL-e робот за услуга на клиенти

Hyundai го покажа својот DAL-e робот за услуга на клиенти

DAL-e роботот на Hyundai е високо напредна машина дизајнирана да комуницира со луѓето користејќи прецизни способности за препознавање и мобилна…
Nissan ја претстави хибридната постава на Qashqai за 2021

Nissan ја претстави хибридната постава на Qashqai за 2021

Новиот Nissan Qashqai наскоро пристигнува во Европа, а за таа цел јапонскиот производител одлучи да откри детали за својата постава…
Sony сериозно напредува со развојот Vision-S моделот

Sony сериозно напредува со развојот Vision-S моделот

Vision-S електричниот седан беше едно од најголемите изненадувања на CES минатата година, но од Sony истакнаа дека станува збор само…
BMW со тизер го најави својот нов iDrive систем

BMW со тизер го најави својот нов iDrive систем

На годинешното издание на CES, кое се одржува од 11 до 14 ноември во исклучиво дигитална форма, BMW ќе прослави…
Mercedes го покажа спектакуларниот MBUX Hyperscreen

Mercedes го покажа спектакуларниот MBUX Hyperscreen

Новиот џиновски MBUX Hyperscreen е најновото технолошко ремек-дело на Mercedes. Тој претставува почеток на една нова ера кога станува збор…
Рециклирањето батерии – предизвик и проблем

Рециклирањето батерии – предизвик и проблем

Кои се потенцијалните и критични проблеми од рециклирањето на батериите за електрични и хибридни автомобили? За ова прашање се грижи…
VW го покажа мобилниот робот за полнење електрични возила

VW го покажа мобилниот робот за полнење електрични возила

Полнечкиот робот на Volkswagen ќе биде задолжен да нуди целосно автономно полнење на електричните возила во строго регулираните паркинг делови…
Back to top button