Aston Martin ќе ги електрифицира своите класични модели

Aston Martin објави интересна програма која ќе им овозможи на сопствениците на класичните претставници на брендот да продолжат да уживаат и користат своите автомобили во иднина.

Новата програма на Aston Martin вклучува целокупна, но реверзибилна, трансформација на погонскиот систем на автомобилите. Оваа технологија е определената од компанијата како „касетна“ електрика.

Од Aston Martin коментираат дека „касетната“ технологија која се нуди користи решенија кои се дел од истражувањата на компанијата за претстојните електрични модели. Првиот класичен автомобил на Aston Martin, кој може да има корист од новата програма за електрификација, е DB6 MkII Volante од 1970 година.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close