Автономно Renault Zoe такси

Renault, Transdev Group, IRT SystemX, VEDECOM и универзитетот Paris-Saclay го започнаа проектот „The Paris-Saclay Autonomous Lab"

Целта на „The Paris-Saclay Autonomous Lab” проектот е транспортот со автономни возила да стане реалност во Франција. За реализација на овој проект се користат три Renault Zoe автономни возила. Доколку сакате да се возите со ова такси треба да ја симнете апликацијата Marcel.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close