BMW го откри „лицето“ на Vision iNext

За само неколку дена од денес BMW ќе го покаже својот електричен концепт Vision iNext во New York, San Francisco и Beijing

BMW досега објави веќе две кратки видеа кои ни ја покажуваат предниот и задниот дел на Vision iNext. Може да видиме “предаторски” тесни LED предни светла, а истото може да го видиме и позади на задните светла. Напред решетката со специфична форма е акцентирана со LED светла да доволи на естетиката на EV автомобил.

Според информацијата од 2016 кога првпат се спомна Vision iNext треба да е целосно автономно возило, со сега има извештаи дека е опремена со ниво 3 автомоност, односно возачот мора да е присутен за да реагира ако е потребно.

Поврзани вести

Back to top button
Close