BMW се пошегува со Дитер Цетче во неговиот последен ден (Видео)

Рекламата на BMW, во која 95% се гледаат шефот на Mercedes - Дитер Цетче и автомобили на големиот конкурент, има неверојатна завршница

Всушност баварците избраа оригинален начин да го поздрават долгогодишниот извршен директор на Daimler во денот на неговото официјално пензионирање.

Цетче, кој беше на чело на Daimler од 2006, успеа да го промени гигантот и да го врати на првото место во премиум сегментот, кој за кратко беше сопственост на BMW. Во иднина, компанијата ќе биде управувана од наследникот, избран од него, шведскиот Ола Калениус.

Рекламата на BMW го следи последниот работен ден на Цетче (всушност актер маскиран како него). По емоционалното простување со колегите, Цетче го возат до дома со S-Class. Тој трпеливо го чека возачот да замине пред да ја отвори вратата од неговата гаража, каде се крие портокаловиот BMW i8 Roadster.

„Ви благодариме, Дитер Цетче, за толку многу години инспиративна конкуренција“, се вели во крајот на видеото.

Ова не е прва таква шега помеѓу двете компании. Во 2016, кога BMW наполни 100 години, лично Цетче нарача огромни новински котлети, во кои се велеше: „Ви благодариме, BMW за 100 години конкуренција“. Подолу, во многу помал фонт, додаде: „Претходните 30 беа здодевни“.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close