Climbkhana 2: Кен Блок објави видео од „Road to Heaven”

На познатиот пат „99 Turns Road” или уште познат и како „Road to Heaven”, Кен Блок се искачи по небесната планина со пикапот од 927 коњски сили

Комплицираната патека која има 99 кривини е лоцирана на планината Тјанмен во Кина со врв кој е на надморска височина од 1519 година метри. Стазата на чиј врв се наоѓа природниот лак „Heaven’s Gate” со висина од 131,5 метри не го спречија Кен Блок да се спушти со својот пикап опремени со 3.5-литарски Ford GT мотор. Првата Climbkhana на Кен Блок се појави пред две години, во септември 2017 година.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close