Cupra Formentor во акција

Шпанскиот производител на автомобили Seat објави нови фотографии и видеа од првиот Formentor специјално развиен за својот нов бренд Cupra

Cupra Formentor беше првпат демонстриран за време на меѓународната сцена во Женева оваа година, ветувајќи дека ќе го понуди крајниот баланс помеѓу динамиката на патот, луксузот и високата технологија. Компанијата вели дека автомобилот е дизајниран да го воведе брендот во иднината, комбинирајќи современ модел на погон и типичното однесување на Cupra на патот.

Автомобилот има хибриден погонски систем на полнење кој се состои од мотор со внатрешно согорување и електричен мотор, со вкупна максимална моќност од 245 КС. Cupra Formentor е опремен со роботизиран DSG менувач и адаптивна суспензија и благодарение на вградената батерија, ветува чист електричен опсег до 50 километри.

Поврзани вести

Back to top button