Cupra и FC Barcelona со глобално партнерство (Видео)

Покрај нивната основна соработка, Seat, Cupra и FC Barcelona ќе ги здружат силите за да развијат решенија за микро и електрична мобилност околу иконскиот Camp Know

Seat – Cupra, луксузната спортска марка, објави дека компанијата формира ново глобално партнерство со FC Barcelona, според кое производителот на автомобили станува официјален автомобил и транспортен партнер на легендарниот фудбалски клуб во наредните пет сезони.

„Иновативната соработка со еден од најдобрите фудбалски тимови ширум светот ја демонстрира нашата силна посветеност на брендот Cupra и иднината на мобилност во Барселона“, рече Лука де Мео, претседател на Seat и претседател на управниот одбор на Cupra. „Покрај тоа, партнерството со глобална институција како FC Barcelona со над 340 милиони фанови ќе ја поддржи нашата стратегија за глобализација“.

Покрај нивната основна соработка, Seat, Cupra и FC Barcelona ќе ги здружат силите за да развијат решенија за микро и електрична мобилност околу иконскиот Camp Know, со тест објект што ќе се изгради во просториите на спортскиот објект за да ги оценат новите решенија за урбана мобилност низ цела Барселона.

Поврзани вести

Back to top button