fbpx

Дизел со три турбини „рикна“ при тестирањата

Американската компанија, D & J Precision Machine, става три дурбини во дизел мотор на Cummins и се обиде да ја мери моќноста

Американската компанија, D & J Precision Machine, става три дурбини во дизел мотор на Cummins и се обиде да ја мери моќноста. На тестирањата, моторот едноставно експлодирал.

И покрај тоа неговите иноватори се презадоволни, забележано е дека за време на експлозијата моторот развил моќност над 2.000 КС. Тоа е навистина импресионирачки! За среќа, инцидентот се случува во контролирана средина, во гаража, а не во автомобил кој се движи по патот. Тогаш последиците сигурно ќе биле многу посериозни.

Поврзани вести

Back to top button