Dragon е новиот хиперавтомобил кој доаѓа од UAE

Компанијата Ајлани Моторс за следниот месец ја најави промоцијата на својот хиперавтомобил кој е наречен Dragon

Овој автомобил кој доаѓа од Обединетите Арапски Емирати е развиван пет години. Ајлани Моторс не ги објавија техничките карактеристики на Dragon. Основачот на Ајлани Моторс, Башар Ајлани, изјави дека Dragon ќе биде претставен на Саемот за автомобили во Дубаи кој ќе се одржи на 12 ноември оваа година.

Покрај датумот на промоцијата основачот на компанијата изјави дека за производство на овој хиперавтомобил сеуште бара инвеститори.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close