fbpx

ЕICMA 2017: MV Agusta го претстави обновениот Dragster 800 RR

Италијанската MV Agusta го претстави својот нов мотор Dragster 800 RR на салонот EICMA во Милано

Моторот е во склад на она што го нудат и другите модели во сегментот со зафатнина од 798 кубици и 3 цилиндри, со намален шум и емисија на штетни гасови. За ова е „виновен“ и изменетиот профил на вшмукувачките вентили. Основниот погонски агрегат функционира со целосно нов менувач, кој е направен за да менувањето биде полесно и поефикасно, при што избраната брзина се префрла побрзо.

MV Agusta Dragster 800 RR

MV Agusta
Исто така, има нови точки во конструкцијата, кои нудат зголемена торзиона стабилност. Новата оска, помага и управувањето да биде полесно, а школка ќе понуди подобар акустичен звук и подобра заштита во случај на извртување.
MV Agusta

Поврзани вести

Back to top button