Најбезбедни автомобили од 2018 година

Независната агенција Euro NCAP го објавува својот годишен ранг за најбезбедните модели кои ја минаа нивната програма за тестирање на несреќи во текот на минатата година

Од Euro NCAP посочуваат дека најдобриот предлог во групата на мали семејни автомобили е Mercedes-Benz A Класа, кој е автомобил што освоил највисок резултат по одржувањето на тестовите. Кај големите семејни автомобили, Euro NCAP го дефинира како победник Lexus ES, а единствениот водороден електромобил Hyundai NEXO освои признание за најдобар голем SUV.

Поврзани вести

Back to top button