Ferrari го најави P80/C – Во најекстремно издание (видео)

Ferrari ги откри првите детали за уникатниот нов развој на центарот за стилизирање на Ferrari, модел кој е создаден со идејата да биде најекстремното парче што некогаш ќе го направи компанијата.

Новиот Ferrari P80/C е дизајниран да биде модерен спортски автомобил, инспириран од историски значајни изведби како што се 330 P3/P4 и Dino 206 S, кои беа прилично радикални за своето време. Италијанскиот бренд вели дека времето за развој на овој автомобилот е најдолго во нејзината историја, а проектот започна да се работи во 2015 година.

Ferrari P80/C е дизајниран со за користење на патека или затворен пат, поради што тимот на брендот беше практично неограничен во смисла на структурата, аеродинамиката и погонскиот мотор.

Поврзани вести

Back to top button