Ford Mustang до границата од 10.000.000

Ford објави дека производството на моделот Mustang ја достигна границата од 10.000.000 произведени единици

Јубилејниот претставник на моделот, кој е најпродаван спортски автомобил во Америка во последните 50 години, бил составен во комплексот на фабриката Флет Рок, во Мичиген. Ford Mustang со реден број 10.000.000, кој е кабриолет и верзија GT 2019 година, е исполнет во Wimbledon White бел екстериер, а под предниот капак е монтираат V8 мотор со максимална моќност од 460 коњски сили.

За да го одбележат постигнувањето на импресивна јубилејна граница, од Ford организираа посебен настан на кој беа поканети сопственици на сите главни верзии и модификации на моделот, а автомобилите беа искористени за „испишувањето” на сите броеви од осумцифреното производствено достигнување.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close