ИНТЕРЕСНОНАСЛОВНА

Ford со посебна централа за електрични возила во САД

Ford објави дека компанијата ќе ги прошири своите производствени капацитети во Соединетите Американски Држави со изградба на нов агрегатен склоп за електрични автомобили на својот објект Flat Rock Assembly во Мичиген

За реализација на проектот, компанијата планира да инвестира околу 900 милиони долари до 2023 година и да обезбеди вработување за 900 нови работници. Од Ford соопштија дека Мичиген ќе стане производствен дом на електрични модели на брендот, кои ќе бидат развиени на нова генерација модуларна платформа, и кои ќе бидат лансирани на пазарот по воведувањето на целосно електричниот спортски SUV на марката. Истиот ќе биде достапен следната година и неговото производство ќе се одржи во Мексико.

Ford

Други интересни бизнис вести кои ги објавија од Ford се дека на територијата на комплексот Flat Rock Assembly во Мичиген ќе се врши исто така и производство на следната генерација Mustang од 2021 година наменет за северноамерикански пазар, а претставници на Transit Connect ќе се составуваат во Мексико, и дека во 2021 година брендот ќе почне да ги склопува своите први автономни комерцијални автомобили.

Клучни зборови

Поврзани вести

Close