fbpx

Ford Ranger и VW Amarok на заедничка платформа во иднина

Потпишаниот договор меѓу Ford и Volkswagen за идно партнерство може да вклучува заедничка работа на следните генерации на Ranger и Amarok

Во пракса, тоа значи дека двата пикапи може да делат заедничка архитектура, а главна цел ќе биде споделување на трошоците за развој и намалување на цената на крајниот производ. Од двете компании ќе настојуваат да го зачуваат идентитетот на своите модели, покрај заедничката платформа. Со други зборови, разлики помеѓу двата пикапи ќе има не само во визуелно однос.

Ако двете компании навистина решат да преземат ваков заеднички проект, тогаш тоа ќе се случи најверојатно во следната деценија. Amarok и Ranger не се меѓу најновите модели на пазарот, но се уште имаат доволно потенцијал да се продаваат во сегашната форма.

Друго поле за заедничка работа меѓу двата производителот се комерцијалните возила Transit и Crafter. Се проценува дека при дотерување на првиот ќе биде преземен 4х4 погон од Crafter.

Поврзани вести

Back to top button