ИНТЕРЕСНОНАСЛОВНА

Jaguar Land Rover со технички центар во Унгарија

Jaguar Land Rover потврди дека компанијата ќе создаде технолошки и инженерски центар во Будимпешта, кој ќе има за цел да и помогне на европската мрежа за снабдување

„Унгарија има силна историја во автомобилската инженерска активност“, коментира Ник Роџерс, извршен директор на единицата за производство. „Ја избравме како локација за нова инженерска канцеларија, за да бидеме подобро поврзани со нашите производствени позиции во Централна и Источна Европа“.

Jaguar Land Rover

Новиот центар на Jaguar Land Rover ќе почне да работи во почетокот на следната година и ќе се приклучи кон слични структури кои ги има автомобилската компанија во Велика Британија, Индија, Кина и Северна Америка.

Клучни зборови

Поврзани вести

Може и ова да ви се допадне

Close
Close