JLR сака да проектира 3D филмови директно во вашите очи

Jaguar Land Rover креира технологија во автомобилот која ќе проектира 3D слики во вашата линија на очите

Технологијата ќе се користи за проектирање на аугментрано реални насоки и предупредувања во вашето видно поле, избегнувајќи ја потребата да ги тргнете очите од патот за да го проверите следното свртување додека ве предупредува за претстојните пречки.

Кога возилото станува целосно автономно, JLR вели дека системот може да го преобрази автомобилот во мобилно кино, проектирајќи 3D филмови, за да ве занимава додека ве шета до вашата дестинација. Деталите за самата технологија досега се малку достапни, но компанијата тврди дека системот ќе работи без потреба од очила (дефинитивно придобивка за возењето) и ќе ги следи движењата на главата и очите за да се обезбеди визуелизациите да останат во линијата на вид.

Дали се забавуваш?

JLR не е единствената компанија што смислува начини да нè забавува откако автомобилите ќе можат сами да шетаат по улиците. Tesla е зафатена со додавање игри и апликации што ќе ги задржат возачите зафатени додека се полнат нивните автомобили, а на крајот ќе обезбеди и забава во движење.

JLR

Во меѓувреме, Audi развива 3D платформа во автомобилот наречена Holoride, која им овозможува на патниците да уживаат во гејминг-искуство, што е фактор во движењето на автомобилот. Ова треба да помогне во борбата против мачнината при патување, што може да биде сериозен проблем за забава во автомобилот.

JLR не дава никакви специфични упатувања за мачнината при патување, но се чини уверен дека има полн погодок во виртуелната реалност во автомобилот.

„Во целосно автономната иднина, 3D-дисплеите ќе им понудат на корисниците персонализирано искуство и ќе им овозможат на возачите кои делат адвтомовил самостојно да изберат своја инфозабава”, се вели во соопштението на компанијата.

„Кога неколку патници кои патуваат заедно ќе можат да уживаат во нивниот избор на медиуми – вклучувајќи детали за патувањето, места од интерес или филмови – и оптимизирани за тоа каде седат.”

Поврзани вести

Back to top button