Концептот Rinspeed Snap во сериска изведба

Швајцарската компанија Rinspeed го покажа својот најнов прототип Snap во последниве неколку месеци на неколку форуми.

Главната карактеристика на супер-концепцијата е поделбата на шасијата од патничкиот простор. Инженерите за Rinspeed Snap ја постигнуваат целта преку платформата која ја нарекуваат „скејтборд“.

Идејата е дека може да прикачува различни видови прегради, па моделот може да се претвори од мобилна канцеларија до контејнер за градежништвото. Концептот е целосно електричен и има автономни системи за мобилност.

snap

Во последниве недели, Швајцарите одлучија да го објават дека прототипот влегува во сериско производство. За да го направат ова, развојот на Snap Motion, програмирањето ќе се одвива кај експертите од Силиконската долина. А за автономното транспортно возило, конструкцијата и механиката ќе се работи во Европа

snap
Концептот на движечка канцеларија

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close