Култ MX-5 на 30!

Кога Mazda MX-5 излезе на автомобилската сцена пред три децении, никој не можеше да претпостави дека малите јапонци со своите „коси очи“ ќе станат најуспешни во светот

Во меѓувреме, нејзината четврта генерација ужива меѓу нејзините обожаватели со исто толку шарм како и првата. За 30-годишниот јубилеј на Mazda Classic – Музејот на автомобили Frey од 12 мај 2019 до јануари 2020 година, ќе има специјално претставување на сите четири генерации Mazda MX-5.

MX-5

Рецептот за успешната еволуција на овој кабриолет, чиј главен концепт остана ист, беше омилен за љубителите во текот на годините – мала тежина, мотор поставен напред и погон на задните тркала.

MX-5

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close