fbpx

Лос Анџелес 2017: Lincoln Nautilus ја заменува застарената MKX

Макар и да личи на сосема нов модел, Lincoln Nautilus всушност во голема мера се базира на постоечкиот MKX

Ова остварување е дел од годинашново салонско издание на Западниот брег на САД, во Лос Анџелес.

Студија на американската марка покажала дека клиентите преферираат за имиња на моделите вистински зборови, а не кратенки од букви од азбуката. Токму ова ги поттикнало маркетинг специјалисти на Lincoln да го сменат радикално називот на големиот SUV при неговото дотерување. Основен мотор за еден од омилените теренци на Американците ќе биде 2.0 турбо со 245 КС, а над него ќе се најде 2.7 V6, познаник од Mustang и Fusion.

Lincoln Nautilus
1 | Lincoln Nautilus
2 | Lincoln Nautilus
3 | Lincoln Nautilus

    Тука моќноста е 335 КС, а стандардна трансмисија и за двата агрегата ќе биде преку 8-степениот автоматски менувач. На располагање со доплата ќе е и 4х4 систем. Внатрешноста на моделот е речиси идентичен со оној на заминување-MKX, сменет е само дел од материјалите и дизајнерските решенија. Во стандардна опрема веќе е инфозабавниот систем SYNC 3, а како опција клиентите можат да добијат и возачко седиште со електрично регулирање во 22 правци, како и премиум аудио систем Revel.

    Поврзани вести

    Back to top button