Land Rover со ограничена серија на Discovery серија, но само за Велика Британија

Англиската поделба на Land Rover објави дека компанијата пушти во продажба специјална лимитирана серија на Discovery, создадена во чест на неговата 30-годишнина. Претставниците на серијата Anniversary Edition Discovery се достапни само за корисниците во Велика Британија, а бројката им е ограничена на само 400 единици.

Лимитираната серија Anniversary Edition Discovery е развиен врз основа на нивото на опрема Discovery Sd6 SE, но е надграден дополнително со 22-инчни бандажи, панорамски стаклен плафон, тонирани стакла, луксузен аудио MeridianTM и другио, а корисниците можат да избираат помеѓу три екстериерни бои – Санторини Блур, Корир Греј Лоар Син и Инд Сребре.

Со повеќе од 300 меѓународни награди, семејството Discovery, може да се пофали со 1.7 милиони реализирани единици, а Discovery Sport  со признанието за најпродаван модел на Land Rover.

Од легендарната марка велат дека моделот продолжува да биде избор на бројни стручњаци и истражувачи, а исто така се користи и како спасувачки и полициски автомобил. За време на меѓународниот саем во Париз во октомври минатата година, Land Rover демонстрира специјална верзија на моделот развиен за за Црвениот крст.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close