fbpx

Следната Mazda6 ќе биде со погон на задните тркала

Следната генерација на Mazda6, која ќе биде пуштена во 2019 или 2020 година, ќе биде изградена на платформата со погон на задните тркала

Следната генерација на Mazda6, која ќе биде пуштена во 2019 или 2020 година, ќе биде изградена на платформата со погон на задните тркала. Ова го тврди изданието Car Sensor, потпирајки се на сопствени извори блиски на јапонскиот бренд.

Во срцето на новата генерација на седан ќе биде FR архитектурата, која е направена од Toyota. Шасијата е понудена на Mazda, како дел од договорот за соработка помеѓу двата јапонски производители. Новиот Mazda RX-9 спортски автомобил со ротирачки мотор, исто така, ќе биде изграден на оваа платформа и ќе биде лансирана во 2019 година.

Што се однесува до следната Mazda6, таа исто така ќе се потпира на новите бензински мотори. Тие ќе ја користат технологијата SkyActiveX, со што ќе станат првите светски мотори од овој тип, без свеќички. Досега, овој принцип се користеше само за дизел агрегати. SkyActive-X моторите, исто така, ќе користат свеќички, но тие ќе се активираат само при поголеми оптоварувања.

Поврзани вести

Back to top button