fbpx

Купето Mercedes-Benz Е-класа е „Геј автомобили на годината”!

Конкурсот European Gay Car of the Year , во организација на француската Ledorga се спроведува од 2005 година, па наваму

Во принцип, организацијата се занимава со организирање на патувања на членови на геј заедници во Европа, на фанови на класични автомобили, а конкурсот за избор на нови автомобили, кои се допаѓаат на членовите, е природна промоција за активностите на организацијата. Во изборот се модели кои се нашле на пазарите на Стариот континент во периодот од 1 јануари до 31 декември од годината, а победникот се одредува според бројот на гласови на членовите на организацијата.

Оваа година титулата ја освои новата генерација на купето Mercedes-Benz Е-класа.

Поврзани вести

Back to top button