fbpx

Дури и Mercedes G63 AMG 6×6 може да заглави во снегот

На инстаграм се појави чудно видео, како во големиот снег на италијанските Алпи може да заглави дури најпроодниот Mercedes-Benz G-Class моделот со шест тркала G63 AMG 6x6

На профолот Greb B се претставени тестовите на ова off- road чудовиште во Кортина д’Ампецо. Во едно од видеата, SUV изведбата се обидува да мине низ свеж снег надвор од сите патеки. Ги минува сите препреки без никакви проблеми и на општо воодушевување никаде не застанува. Но, сепак сепак во одреден момент машината паѓа во длабока јама, „легнува“ на дното и … дури на речиси четиритонски ратрак му е тешко да го повлече од снежната дупка!

Поврзани вести

Back to top button