fbpx

„Фатена на дело“ новата генерација на Mercedes GLE

Пред две години беше лансирана обновената верзија на ML, која според новата номенклатура го доби името името GLE

Сега, сепак, очигледно е време за целосно нов модел кој ќе го наследи големиот SUV на Германците.

Иако тешко маскирна, оддалеку може да се препознае стилот и формите на E класа, со која кореспондира како модел и јавно дизајнерите го сакаат токму тој ефект. Се започнува од предниот дел, во фаровите, формата на всмукувачите на воздух и решетката и се пренесува преку страниците во малку заострена линија во задниот дел, како и формата на изразените браници. Очекуваме шасијата да биде со намалена маса, бидејки тоа беше еден од недостатоците на моделот, но да се зголеми отпорноста на торзија.

Mercedes GLE

Овој пристап со сличноста кај класите започна од GLC и C класа и очекуваме да продолжи, но не знаеме колку ќе и се допадне на фановите на брендот, бидејки во последно време моделите се разликуваат само по димензии и форма на каросеријата. Во моторниот аспект очекуваме и тука да влезат во употреба нови редни шестцилиндерски агрегати, добро познатиот V8 битурбо мотор на AMG, како и хибридна верзија, која најверојатно ќе биде во комбинација со дволитарскиот мотор.

Mercedes GLE

Поврзани вести

Back to top button