Miku Max е симпатичен и необичен скутер

Кинескиот електричен скутер е нешто што не можете да го поминете на улицата без да се загледате. Miku Max е микс на велосипед со електичен погон и скутер.

Во пракса, тој е многу удобен мал урбан скутер за секојдневно возење. Максималната моќност е околу една коњска сила, електричниот мотор е монтиран во задниот дел и овозможува максимална брзина од околу 45 km/h, а произведен е од Bosch. Ова е доволно за секојдневен градски сообраќај, или од прилика 60 километри.

Распоредот на скутерот е многу интересен – батеријата се наоѓа во платформата за повлекување, а седиштето е суспендирана конзола и прави целина со „резервоарот“. Всушност, тоа не е тоа, туку мал простор за багаж во кој е сместен полначот и неговиот приклучок.

miku max

Огромниот плус на скутерот е оригиналниот изглед. Тој е веќе достапен во некои земји на по цена од околу 1170 долари.

 

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close