Моделите на Mercedes-Benz ќе можат да добијат дополнителна опрема и по купувањето

Mercedes-Benz може да се пофали со нови случувања во дигиталната технологија. Германците сега ќе можат да додадат дополнителна опрема на автомобили што претходно ги продале. Ова ќе може да се случи од далечина и нема да треба автомобилот да се носи во работилница.

Засега новата технологија е достапна само за моделите на Mercedes-Benz, опремени со најновата верзија на информациско-забавниот комплекс MBUX, кој се става во новите A-Class, B-Class и GLU.

Сопственикот на автомобилот ќе може да си купи дигитално радио, навигација или можност за интегрирање со паметен телефон. Тоа исто така ќе може да го направи без да се справи со дилерот. Се што треба да направите е да ја активирате апликацијата за услуга на Mercedes Мe, која ви овозможува да го додадете новиот софтвер.

Од компанијата тврдат дека новата функција ќе им овозможи да ја задржат вредноста на моделот за подолг период. На овој начин може да се продава повеќе профитабилно, бидејќи неговиот следен сопственик ќе има пристап до нови системи и технологии. На пример, во 2020 година, дигиталното радио ќе стане задолжително за автомобили во ЕУ, па сопствениците на Mercedes автомобили од 2019 година ќе можат да го инсталираат во своите автомобили со само неколку команди.

Треба да се прецизира дека производителот од Штутгарт не е првата компанија која нуди слична услуга. Ford веќе ја вклучи можноста за далечинско ажурирање во неговиот SYNC 3 мултимедијален систем.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close