fbpx

Невидливиот спојлер од Mazda

Mazda патентира интересен заден спојлер, кој се прибира во посебен дел над Стоп светлото на возилото

Документацијата поднесена во американската Канцеларија за патенти и трговски марки, илустрира развој со фотографии, чија задница потсетува на прототипот RX-Vision Concept.

MazdaПостојните спојлери од овој тип се виткаат во просторот меѓу Стоп светлото за да ја покријат целата широчина на автомобилот, имаат потреба од сложена конструкција за преклопување од неколку делови. Одлуката на јапонските инженери е да се вгради новината во антикрилото, каде практично не се гледа, додека не се активира.

 

Mazda- илустрација на новиот спојлер

Mazda

Поврзани вести

Back to top button