fbpx

Кога да го очекуваме новиот Pajero?

Сегашната генерација на Mitsubishi Pajero излезе во 2006 година, па моменталната верзија на моделот е доста стара

Фановите на SUV изведбата со нетрпение ја очекуваат својата нова генерација, но тоа нема да се појави многу брзо, вели Auto.Mail.

Пред само две години, раководството на Mitsubishi рече дека развојот на новата генерација на легендарниот модел привремено беше прекинат. Причината е дека создавањето на нов Pajero е премногу скапо и комплексно и исто така мора да биде во согласност со новите еколошки норми кои влегуваат во 2020 година. Сето ова создава големи проблеми за инженерите на компанијата, кои треба да ги земат предвид тежината, економичноста и барањата за заштита на животната средина од новиот модел. Сепак, светлината во тунелот се појави откако Mitsubishi стана сопственост на алијансата Renault-Nissan. Ова доведе до тоа многумина да веруваат дека проблемите на Pajero ќе бидат решени речиси веднаш.

Поврзани вести

Back to top button