Нова верзија на Ford GT

Американската компанија Ford откри нова специјална верзија на спортски автомобил GT, наречен Heritage Edition. Автомобилот е посветен на оригиналниот Ford GT40 кој се натпреваруваше и ги освои 24 часа Ле Ман во 1968 и 1969 година.

Бојата, на шасијата №1075 Ford GT 1968, се сметаше за една од најпопуларните во историјата на светските спортови. Моделот Ford GT Heritage Edition, според тој терк, добил портокалово-сини нијанси во чест на Gulf Oil, делови од јаглерод, специјални 20-инчни тркала, портокалови сопирачки и ретровизори со сребрено куќиште.

Ентериерот на спортскиот автомобил е со Алкантара со портокалово-сиви рабови и отпечатоци на седиштата. Досега, американскиот производител на автомобили не објави колку единици ќе бидат произведени од Ford GT Heritage Edition.

 

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close