НАСЛОВНАТЕХНОЛОГИЈА

Новиот Ford Explorer доаѓа со самолепливи гуми

Од Ford велат дека оваа гума со обвивката која е лоцирана во внатрешниот дел на Michelin Selfseal, е во состојба да пополни дупка од 90% пробив со дијаметар од шест милиметри

Новиот Explorer е првиот автомобил во светот, која се нуди со овие иновативни гуми. Гумите Michelin Selfseal се вклучени во стандардната опрема на верзиите Explorer Platinum и Explorer Limited Hybrid, а кај Explorer Limited се достапни како дополнителна опрема.

„Целосно новиот Explorer е дизајниран така што ќе им помогне на нашите клиенти да се чувствуваат како да нема што да ги запре и да не се загрижени за ништо“, коментира Крег Петерсон, маркетинг директор на Explorer. „Присуството на овие нови Michelin Selfseal е уште еден доказ за тоа“.

Клучни зборови

Поврзани вести

Close