Новиот Mercedes GLE лесно ќе се справи со песочните препреки

Mercedes-Benz ја опреми со посебен состав престојната генерација на off-road моделот GLE, со која лесно може да се справи со длабоките песочни плажи и пустински дини

Против евентуалното „тонење“, моделот има посебен режим во системот против пропаѓање. Слична технологија веќе демонстрираше Toyota, како дел од Cruise Control-Crawl Control. Така, автомобилот опремен со пневматска суспензија може да „скока”, помагајќи му на возачот да не потоне во песокот. Новиот Mercedes-Benz GLE ќе му овозможи на возачот да го контролира секое тркало поединечно и да ги прилагоди амортизерите според ситуацијата на патот.

Поврзани вести

Back to top button