NVIDIA го претстави суперкомпјутерот за автономни автомобили

NVIDIA нуди суперкомпјутер на дланка - DGX SuperPod кој обезбедува светски рекорд во суперпресметување

Техничкиот гигант NVIDIA го претстави суперкомпјутерот крстен како DGX SuperPOD, кој ќе биде корисен во изградбата на автономни возила. Компанијата вели дека овој суперкомпјутер ќе обезбеди инфраструктура базирана на вештачка интелигенција која ќе ги задоволи потребите на автономна програма за распоредување на возилата. NVIDIA тврди дека овој суперкомпјутер е втор најбрз во светот и е изграден за само три недели со 96 NVIDIA DGX-2H суперкомпјутери и Mellanox интерконекциска технологија.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close