ИНТЕРЕСНОНАСЛОВНА

Opel Grandland X со повеќе од 100.000 побарувања

Една година по светската премиера на Grandland X за време на меѓународниот саем во Франкфурт, Opel го пријавува преминувањето на границата од 100.000 побарувања за моделот

Opel Grandland X е стилски модел, со напредна технологија и Euro 6d-TEMP мотори.

„Нашите клиенти ја ценат комбинацијата на удобност, спортски дух и практичност. Grandland X е на врвот на нашата SUV понуда и е совршено дополнување на Crossland X и Mokka X“ велат од Opel.

Grandland X

Opel, исто така, вели дека околу 25% од сите нарачки доаѓаат од Германија, каде што компанијата покажува зголемен интерес за верзии опремени со системи за безбедност и комфор, како што се адаптивните AFL LED фарови и инфо забавниот систем Navi 5.0 IntelliLink.

Повисоките нивоа на Grandland X-INNOVATION и Ultimate сочинуваат околу 70% од целокупниот модел. Нивната опрема вклучува системи за подобрување на безбедноста, како што се предупредување за опасност од пешаци и систем за активирање на сопирачките, систем за автомобилска платформа, помошник за паркирање и други. За дополнителна удобност, моделите вклучуваат систем за внатрешен пристап и стартување на моторот безз клуч, греачи на волан и многу повеќе.

Grandland X

Клучни зборови

Поврзани вести

Close