Паметните очила на BMW и MINI

Дилерите на BMW и MINI ќе се обидат да ги забрзаат поправките со помош на новите TSARAVision паметни очила

Ако некогаш сте работеле на поправка на автомобил, најверојатно сте се нашле во независната позиција да морате да пребарувате некоја потребна информација на сред работа. Тоа е навистина чест проблем, кој BMW од Северна Америка се обидува да го отстрани со помош на новите TSARAVision паметни очила.

Наменети за употреба од сите дилери на BMW и MINI во САД, паметните очила ќе им овозможат на техничарите да комуницираат со експерти од BMW Северна Америка и да им покажат директно преку видео што е она што тие го бараат. Експертите од БМВ, исто така, можат да испраќаат шеми и упатства чекор по чекор до очилата за да помогнат во поправките побрзо и полесно. Техничарите, исто така, ќе можат да отворат и да гледаат документи преку гласовни команди додека работат на автомобил.

BMW

Покрај паметните очила, дилерите ќе го користат новиот технички информациски систем на компанијата наречен TIS 2.0. Системот претставува мултимедијална платформа, развиена со повратни информации од сервисите техничари.

Системот ќе им овозможи на вработените од овластените сервиси да пристапат до техничките информации за сите модели на BMW и MINI на кој било мобилен уред. Ова значи дека вработените ќе можат да ја пребараат потребната информација многу побрзо преку своите паметни телефони, наместо да престанат со работа и да го прават тоа на компјутер.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close