Петгодишната инвестиција на Hyundai изнесува 40 милијарди долари

Hyundai Motor Co. влезе во редот на големите производители на автомобили, обезбедувајќи големи инвестиции за нови модели и технологии

Овој импресивен петгодишен инвестициски план го прават Корејците за да се исполнат претстојните технолошки револуции во автомобилската индустрија и нејзината сериозна трансформација за новата ера. Најголемиот јужнокорејски производител на автомобили Hyundai планира да инвестира 45,3 милијарди долари во инвестиции во следните пет години.

HyundaiТие ќе одат за развој на нови модели и технологии, главно во областа на електрификација на моделите, за нови транспортни услуги и технологии. Проектираниот просечен годишен инвестициски трошок ќе биде 58% повисок од оној што бил во последниот петгодишен план.

Како и другите големи производители на автомобили, Корејците очекуваат ладење на интересот на потрошувачите за традиционалната сопственост на автомобили и гледање нови форми на заедничко патување и сопственост. Во официјалното соопштение за своите идни инвестиции, Hyundai исто така сподели дека сака да биде меѓу водечките во автомобилската индустрија.

Компанијата, исто така, ја објави својата цел да има оперативен профит од седум отсто до 2022 година. Во текот на четиригодишниот период, оперативната добивка на компанијата беше помала од таа.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close