НАСЛОВНАНОВИТЕТИСАЕМИ

Детроит 2019: Премиера на Lexus LC Convertible Concept (Видео)

Северноамериканската поделба на Lexus го претстави сосема новиот концептуален развој LC Convertible за време на меѓународен саем во Детроит.

„Сериската верзија на овој концептуален развој би била возбудлива на различни начини“, коментира Тадао Мори, шеф-дизајнер на новиот концепт. „Ќе можете да ги видите динамичните линии, да го слушнете моторот кога го стартувате и да почувствувате се наоколу, кога сте на пат. Автомобилот ќе ги ангажира сетилата на еден уникатен начин и ќе биде возбудлив секој пат кога сте зад воланот“.

Новиот концептуален развој, LC на Lexus е со основни димензии, должина 4770 mm, ширина 1920 mm и височина од само 1340 mm, а од компанијата споделуваат дека го пренесува дизајнот на LC Coupe и го доставува во форма на еден иден кабриолет.

Клучни зборови

Поврзани вести

Close